Gyakori Kérdések Nyugdíjas Otthonunkról

Olvassa el, milyen kérdések szoktak felmerülni nyugdíjasházunkkal kapcsolatban!

Mennyibe kerül a nyugdíjasházban lakni?


Az Árak menüpontban megtalálható áron megkaphat minden szolgáltatást, amit nyújtani tudunk Önnek. Valódi szállodaként is működve, minden napi szükségletű teendőt elvégzünk Ön helyett, csak élveznie kell a nyugdíjas otthon nyújtotta további szolgáltatásainkat.
Miért jobb a nyugdíjasház, mint egy albérlet?


Mert egy átlagos Budapest XIX. kerületi 50 nm-es albérlet havi költségei a következők: Albérlet díja: 97 000 Ft Víz+csatornahasználat+hulladékszállítás+gáz: 9 400 Ft Fűtés: 12 000 Ft Áram: 4 500 Ft Internet+TV: 5 500 Ft Közös költség: 11 300 Ft Biztosítás: 2 000 Ft Étel-ital: 39 000 Ft E példa szerint, albérletben lakni 180 700 Ft/hó összköltséggel jár. Az albérletben a házimunkákat magunknak kell elvégezni, egyedül vagyunk, nincs segítségünk, ha bajba kerülünk, sem társaságunk. Az Abigél Idősek Panziójában teljes biztonságban lehet. Rendszeres nővéri- és állandó portaszolgálat felügyelete vigyáz Önre, hordozható vészhívó készüléket kap, valamint az itt dolgozók részéről tanúsított családias, óvó odafigyelés minden itt lakóról gondoskodik. Az alap lakhatáshoz szükséges feltételeken felül, nyugdíjasházunkban mosunk, főzünk, takarítunk Önre, éttermi kiszolgálás során költheti el napi ötszöri étkezését és saját, udvaron belüli parkolóhelyet igényelhet. Az összes szolgáltatásunkról részletesen itt olvashat.
Van nagy összegű belépési díj?


Nincs. Jelenleg különleges lehetőséggel élhet. Nyugdíjas otthonunkban most nincs milliós belépési/regisztrációs díj, kizárólag kaució. Szolgáltatásunk csak havidíjas. Nincs kisbetűs rész vagy később keletkeztetett, rejtett fizetési igény.
El kell adni a lakásomat a nyugdíjas otthon igénybevételéhez?


Nem. Mivel jelenleg nincs nagy összegű belépési díj, így nem szükséges pénzzé tennie ingatlanját, nem kell eladnia lakását. Gondoljon úgy szolgáltatásunkra, mint ha szállodában tartózkodna. Lehetősége nyílik azonban kiadni ingatlanát, itt tartózkodásának ideje alatt.
Mit tudok tenni, ha nincs elegendő nyugdíjam?


Több lehetőséget is számbavételezhet. A havidíj kifizetéséhez sokan gyermekeik, hozzátartozóik támogatását veszik igénybe. Azonban számolhat nyaralásként is egy rövidebb időre való beköltözéssel, mely során kipróbálhatja, milyen az élet nálunk. Döntésének megfelelően, akár ezek után értékesítheti vagy kiadhatja lakóingatlanát, hétvégi házát, ha szükségesnek véli. Vannak továbbá lakók, akik megtakarításukból oldják meg, vagy ingatlanukat életjáradékkal értékesítik.
Örökre ide vagyok kötve beköltözésem után?


Nem. Más intézményben, aki befizeti a milliós nagyságrendű belépési díjakat, érezheti magát örökre odakötve. Mivel szállodánkban nem kell milliókat befizetni, így bármikor visszaköltözhet saját otthonába, más intézménybe, hiszen szabad mozgástér áll rendelkezésre az Ön számára.
Mi a legrövidebb idő, amit a nyugdíjasházban tölthetek?


Akár egy hétre is kipróbálhatja, milyen az élet nálunk. Vannak, akik egy évszakra érkeznek: elutaznak egy allergia elől, kikerülik otthon a fűtési szezont vagy épp nyaralni jönnek.
Mi a leghosszabb idő, amit a nyugdíjasházban tölthetek?


Az itt töltött idő akár korlátlan is lehet és ez sem jár plusz elköteleződéssel, havidíj emeléssel vagy örök érvényű szerződéssel. Igénye esetén bármikor, indoklás nélkül elköltözhet, de mindig szívesen várjuk vissza.
Miben különbözik egyéb szállodáktól?


Az általános szállodai szolgáltatásokon felül az Abigél Idősek Panziója nyugdíjasház kifejezetten idősekre specializált állandó portaszolgálattal, hordozható vészhívó készülékkel és rendszeres egészségügyi felügyelettel gondoskodik Önről, egyben egy nagy családként figyel mindenki egymásra.
Tudok itt otthonosan élni? Hiányozni fognak kedvenc dolgaim, bútoraim.


Apartmanjaink teljes bútorzattal rendelkeznek, de igény szerint akár átalakíthatók, vagy szabadon berendezhetők.
Hogyan fogok tudni találkozni itt a családommal, barátaimmal?


A legkényelmesebb módon. Tudjuk, hogy a család mindig a legfontosabb. Szeretteivel még több tartalmas időt fog tudni együtt tölteni akár apartmanján belül, Panziónk közösségi terein vagy virágos teraszunkon. A Panzió éttermében az év bármely napján, akár egy kávéra, akár ünnepekkor vagy születésnapokon, jó hangulatú étkezésekre láthatja vendégül szeretteit. Jöhetnek látogatóba a gyerekek, mindig teljes lehet a család, akik itt is tudnak aludni, külön apartmanban. Télen-nyáron remek, közös időtöltési lehetőség a pápai Várkertfürdőbe való ellátogatás, mely 25 perc autóúttal elérhető nyugdíjas otthonunktól.
Mi történik szellemi leépülés vagy hosszan tartó megbetegedés esetén?


Szellemi leépülés (demencia) vagy hosszan tartó megbetegedés esetén a lehetőségek azonosak azzal, mikor valaki otthon tartózkodik. Kórházi ellátást intézményünk jellegéből fakadóan nem képes nyújtani. Kórházi ellátás szüksége esetén az állami és magán üzemeltetésű egészségügyi intézmények szolgáltatásait van lehetőség igénybe venni. Cégünk 15 éve specializáltan foglalkozik demencia és Alzheimer-kór kezelésével idősek otthonaként. Már fennálló -akár kezdődő, akár súlyos- szellemi leépültség, hosszan tartó megbetegedés vagy ápolási igény esetéhez való ellátást jelenleg dányi és szigetcsépi intézményeinkben tudunk biztosítani. Ezen ellátásunkhoz kapcsolódó felvilágosításban mindig rendelkezésére állunk, de igény szerint, bármely más idősotthonba való átköltözésben is segítségére vagyunk.
Jelenleg már fennálló demenciával költözhető az intézmény?


Téti intézményünk jelenleg nem biztosít ehhez szükséges ellátást. Ismerje meg dányi és szigetcsépi intézményeinket!
Milyen kizáró okok vannak a beköltözésre?


Intézményünk ellátási jellegéből fakadóan, szenvedély beteg, fertőző beteg, pszichiátriai beteg jelentkezőt nem tud befogadni. Illetőleg kérjük, olvassa el demenciával kapcsolatos válaszainkat.
Mivel jár, ha kitöltöm a jelentkezési lapot?


Nem jár kötelezettséggel Jelentkezési lapunk kitöltése, azonban sorbanállást jelent. A sorbanállás során nyugdíjasházunk kapcsolatot tud tartani Önnel és igényeinek megfelelően tudjuk biztosítani a beköltözési folyamatot. Kitöltése interneten történik, nem lesz szüksége személyes okmányokra, letöltésre vagy nyomtatásra. Pillanatok alatt elkészül vele, akár mobiltelefonján keresztül is.
Mi található az apartmanomban?


Az apartmanjába belépve az előszoba fogadja, oldalt beépített szekrénnyel. Az előszobából nyílik egy gyönyörű fürdőszoba saját mosdóval, zuhanyzóval, toalettel. A kétágyas apartman fő eleme egy franciaágy vagy két különálló ágy. Egyágyas apartmanban egy ágy. Igény szerint egy nagy kanapé és/vagy egy kényelmes fotel is része a felszereltségnek, ahonnan ugyancsak kényelmesen nézhető a sokcsatornás kábeltévé. Biztonsági okokból konyha nem található az apartmanokban, azonban napi 5 alkalommal várjuk lakóinkat éttermünkbe étkezni, mely benne foglaltatik a havidíjban, továbbá minden apartman saját hűtővel és vízforralóval rendelkezik.
Lift van az épületben?


Igen. Nyugdíjas otthonunk teljes mértékben akadálymentesített. A szintek között tágas lifttel közlekedhetünk.
Csak párok vehetek igénybe kétfős apartmant?


Nem. Sokan élnek egyedül, akik mindennapi társaságra vágynak. Kétszemélyes női és kétszemélyes férfi apartmanjaink is vannak, ahol két különálló egyszemélyes ágy található. Igazi barátokra tehetünk szert, mindig van kihez szólni, egész nap van, aki figyel ránk.
A kedvezményes ár mikor fog emelkedni?


Ha kedvezményes havidíj mellett költözik be, hosszú távon is számolhat vele. Érdemes mielőbb igénybe venni, mert a kedvezményes havidíj, amit hosszú távon fizetni fogunk. Az ingyenes belépést pedig végleg megspórolhatjuk. A kedvezményes havidíj a beköltözés után már csak minimálisan emelkedik az évek során. Szükségszerű emelésekkel követi a pénz mindenkori értékét, de jelentős drágulásra nem kell számítani. Az Abigél Idősek Panziója Tét legfőbb célja, hogy lakói minél tovább élvezhessék ittlétüket. Mivel semmilyen szerződés nem köti ide végleg az itt lakókat, nem is célja, hogy egy-egy emelés miatt lakói továbbköltözzenek.
Az étkezés is benne van az árban?


Igen. Napi 5x étkezést biztosítunk lakóink számára, melyet az Abigél Idősek Panziója Tét épületén belül található étteremben költhet el minden nap, együtt étkezve a többi betérő vendéggel.
Mi a kaució és mekkora összegű?


Nálunk mindössze 1 havi havidíjnak megfelelő. Az albérleteknél általánosan elterjedt 2-3 havidíj mértékű kaucióval szemben, nálunk a kaució mindössze egyhavi havidíj. Ez beköltözéskor befizetésre, később azonban teljes egészében visszatérítésre kerül vagy lelakható.
Hány éves kortól lehet beköltözni?


Nyugdíjasházunkban kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül várjuk a beköltözni vágyókat. Lakóink többsége 70 és 95 év közötti hölgy, az átlag életkor kb. 75 év.

Maradt még kérdése? Hívjon minket bizalommal most!

06-20-386-3701

vagy